zondag 21 maart 2010

au pair in Amerika

Landeninformatie
 Hoofdstad: Washington
 Munteenheid: US Dollar
 Bevolking: 265 miljoen inwoners
 Klimaat: afhankelijk van de plaats waar je zit
 Visum: Ja, maar wordt geregeld door de Au pair organisatie in Amerika
 Waar: Overal in deVS
 Taal: redelijke kennis van Engels
 Zakgeld: $139 per week


Als au pair in Amerika krijg je de kans om het alledaagse familieleven mee te maken, je engels te verbeteren én bovendien kun je al die beroemde plekken te bezoeken waar de USA zo bekend om zijn: New York en Los Angeles, de enorme attractieparken van Walt Disney, de overweldigende Grand Canyon en natuurlijk Beverly Hills. Bovendien biedt het Au Pair programma in Amerika je de mogelijkheid om na een jaar van werken, een maand rond te reizen in dit fantastische land. Ga als au pair en ontdek Amerika!

Orientatie in New York
Om goed voorbereid te beginnen, krijg je de eerste dagen van je verblijf een uitgebreide training in New York. Je leert hier alles over de Amerikaanse cultuur, de verzorging van kinderen en EHBO en het is natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid andere au pairs uit de hele wereld te ontmoeten.. Na deze training ga je naar je hostfamily en tijdens je au pair verblijf in de Verenigde Staten word je begeleid door een Community Counsellor. Bij deze counsellor kun je altijd terecht voor vragen en problemen of voor informatie over bijvoorbeeld cursussen en activiteiten. Ook organiseert de Community Counsellor regelmatig activiteiten voor au pairs zodat je ook met au pairs uit de buurt dingen kunt ondernemen.
Voorwaarden
 Leeftijd: 18 t/m 26 jaar
 Taal: Voldoende kennis van het Engels
 Ervaring: Minimaal 200 uur oppaservaring. Plaatsingskansen zijn extra groot als je ervaring hebt met kinderen tot 2 jaar.
 Overig: Rijbewijs is verplicht, net als rij-ervaring. De meeste gezinnen in de VS verwachten van hun au pair dat deze met de auto kan rijden en voor jezelf is het ook noodzakelijk doordat de afstanden veel groter zijn dan in Nederland en het openbaar vervoer lang niet zo goed geregeld is. Je wordt van tevoren op ons kantoor geïnterviewd.
 Periode: 12 maanden. Je kan eventueel nog een maand langer blijven om te reizen. Korter is niet mogelijk (als je toch graag naar de States wilt is Summer Camp USA misschien iets voor jou).
 Werkzaamheden: Als au pair help je maximaal 45 uur per week met de verzorging van de kinderen.
 Aanmelden: 3 maanden voor vertrek.
 Wanneer: Het hele jaar door vertrekt er minimaal een vlucht per maand.
Het programma in de Verenigde Staten van Amerika is afwijkend van de andere programma's. Daarom volgt hieronder een duidelijk overzicht van wat wel en wat niet inbegrepen is bij het programma.
Inbegrepen bij USA programma
 Selectie van een geschikt gastgezin
 Retourvlucht van en naar het gastgezin
 4 dagen training in New York (inclusief hotel en eten)
 Onderdak en maaltijden bij het gastgezin
 Zakgeld (afhankelijk van het programma $ 105 -$ 139)
 Tot $ 500 cursusbijdrage
 Hulp en advies bij het verkrijgen van alle documenten en alle zaken die vooraf geregeld moeten worden
 Begeleiding van een Community Counsellor bij jou in de buurt
 Nieuwsbrief en au pairmeetings georganiseerd door ons partnerbureau in Amerika
 Bureau in de Verenigde Staten waar je altijd terecht kunt voor vragen
 Gratis noodnummer ter plaatse (24 uur per dag)

Niet inbegrepen USA Programma
 Bij plaatsing bij (en acceptatie van) een gastgezin $ 75 plaatsingskosten
 Verzekeringskosten: $ 100 voor Au Pair
 Good Faith Deposit ($ 400); deze krijg je terug als het jaar is voltooid
 Visumkosten
 Persoonlijke kosten voor excursies en dergelijke.
Alles op een rij
Voor Au Pair in Amerika betaal je naast de programmakosten (200 Euro) nog enkele andere kosten zoals verzekerings- en administratiekosten (zie ook 'Niet inbegrepen'). Je gastgezin betaalt het ticket, een studiebijdrage en zakgeld. Je haalt die uitgaven die je voor vertrek maakt, er zeker wel uit.
Maar als je van tevoren al weet dat je in je vrije tijd veel wilt gaan reizen is het handig nog wat extra achter de hand te hebben. Amerika is namelijk niet goedkoop.
Je krijgt behalve kost en inwoning minimaal $ 139 zakgeld per week. Verder krijg je een cursusbijdrage tot maximaal $ 500. Voor dat geld kun je een cursus gaan volgen of leuke dingen doen met andere au pairs!
Handige weetjes
Visum: Als je als au pair naar Amerika wilt, dan moet je dat altijd doen via een au pair bureau. Zij werken namelijk samen met een van de 6 officiële Amerikaans au pairorganisaties. Je hebt voor het au pair programma namelijk een J-1 visum nodig om legaal in de VS een jaar te kunnen verblijven. De officiele bureaus in De VS zijn de enige bureaus die de au pairs kunnen aanmelden om zo het visum te verkrijgen. De kosten voor het verkrijgen van een visum bedragen ongeveer 100 Euro.
Over dit visum hoef je je geen zorgen te maken, als je geaccepteerd wordt in het programma, ontvang je na plaatsing bij een gezin, een pakketje thuis met alle benodigde informatie en hoef je alleen nog maar naar de Amerikaanse Ambassade toe te gaan om alles in te vullen en in te leveren.
Geld: In Amerika wordt betaald met Amerikaanse Dollars. Op dit moment is de Dollar ongeveer gelijk aan de Euro. Je kunt gewoon met je Nederlandse bankpas pinnen, dus dat is makkelijk.
Klimaat: Het reizen naar Amerika is vooral populair voor toeristen in de zomer, maar dit is ook de tijd dat de Amerikanen zelf eropuit trekken. Het is dan dus extra druk in bijvoorbeeld de nationale parken en pretparken, stranden en bezienswaardigheden. De beste tijd van het jaar om naar de stranden te gaan is tussen Juni en September. Het weer verschilt erg per regio en het is dan ook verstandig om je vooraf te oriënteren op de verschillende klimaten van de staten in Amerika.
Vervoer: Om als au pair naar Amerika te kunnen gaan moet je in het bezit zijn van een rijbewijs. De reden hiervoor is omdat veel dingen ver van elkaar liggen en weinig gezinnen in het centrum van de stad wonen. Meestal heb je een auto tot je beschikking om de kinderen te halen en te brengen, boodschappen mee te doen en in overleg kun je vaak de auto ook privé gebruiken. Men doet in de VS bijna alles met behulp van de auto. Er wordt weinig gefietst, en meestal is dit ook niet echt aan te raden omdat automobilisten niet bekend zijn met fietsers op de weg. Mocht je gebruik willen maken van het openbaar vervoer, dan ik er overal bijna wel een goede busverbinding. Ook om uitstapjes te maken in de omgeving wordt de bus geadviseerd. Binnenlandse vluchten zijn meestal niet duur en goed om te nemen als je ergens voor een paar dagen heen wilt gaan.

meer info

Geen opmerkingen:

Een reactie posten