zondag 21 maart 2010

Smiling Faces

Smiling Faces is een au pair bureau met een klantgerichte visie en praktische aanpak. Een goede au pair is een fantastische ondersteuning van uw gezin.

Smiling Faces staat letterlijk voor een blij gastgezin en een blije au pair. Uit ervaring weten wij welke factoren belangrijk zijn voor een goede match en samenwerking tussen au pair en gastgezin. Smiling Faces heeft als doel zowel het gastgezin als de au pair te ondersteunen en er samen een succesvol jaar van te maken. Door een goede selectie, een uitgebreide au pair training, het afstemmen van verwachtingen, evaluaties en vele tips is Smiling Faces in staat een gemotiveerde au pair in het gastgezin te plaatsen. Een au pair die goed voorbereid is, zal zich snel vertrouwd voelen met de kinderen en haar taken in het gastgezin. Hierdoor heeft zij meer energie om leuke activiteiten met de kinderen te doen en een eigen sociaal leven op te bouwen.

Drie Fasen service
Op basis van onze ervaring, filosofie en werkwijze bieden wij u een unieke 3 fasen service.
Fase 1: Een kwalitatief profiel, kritische selectie en goede presentatie van de au pair
Het verzorgen van kinderen is een verantwoordelijke taak. Niet ieder meisje dat au pair wil worden is geschikt voor deze verantwoordelijkheden. Het vinden van een geschikte au pair begint bij een strenge en uitgebreide selectie. Smiling Faces heeft een uitgebreid profiel opgesteld, waaraan de au pairs moeten voldoen. Daarnaast wordt de motivatie van de kandidaat au pair om naar Nederland te komen uitvoerig onderzocht. De kandidaat au pair dient een behoorlijke investering in geld (visa, reiskosten etc) en tijd te doen om au pair te worden. Daarnaast levert de kandidaat au pair een zeer uitgebreide file aan bij onze agent in het land van herkomst. De file van de au pair omvat de volgende documenten: een uitgebreide CV, persoonlijkheids interview, medisch rapport, minimaal twee referenties op het gebied van kinderverzorging, een ’’dear family’’ letter met foto’s en motivatie en eventuele diploma’s. Onze agent heeft een uitvoerig gesprek met de kandidaat au pair en uiteraard worden alle referenties geverifieerd.
Fase 2: Uitgebreide en specifieke voorbereiding op de komst in uw gezin
Voordat de au pair naar Nederland komt wordt zij in de periode van visum aanvraag voorbereid op haar komst in uw gezin. Een goede voorbereiding zorgt voor realistische verwachtingen en een prettigere samenwerking tussen gastgezin en au pair. Smiling Faces heeft daarom een speciale au pair training ontwikkeld, die in het land van herkomst wordt gegeven door onze agent. Onderwerpen als kinderverzorging (verzorging, voeding, veiligheid, spelen, belonen en straffen), huishouden en huisregels zoals deze gelden in het gezin komen aan de orde. Het opdoen van enige basiskennis van de Nederlandse taal en cultuur is tevens een onderdeel van de training. Te denken valt aan woorden als: eten, drinken, handen wassen, pas op, spelen, schoenen aan, wat wil je op je boterham, pindakaas of smeer worst etc.

Fase 3: Een geslaagd jaar in Nederland
Door de zorgvuldige selectie en uitgebreide training is de au pair goed voorbereid op haar taken en verantwoordelijkheden in het gezin. Er is een goede basis gelegd voor een geslaagde start. Het gastgezin en de au pair worden gedurende het jaar begeleid door Smiling Faces om een goede verstandhouding op te bouwen en er samen een leuk jaar van te maken. Binnen een week na aankomst zal Smiling Faces contact opnemen met het gastgezin om een afspraak te maken voor een telefonische evaluatie. Eventuele aandachtspunten zullen uitvoerig met de au pair besproken worden. Voor alle overige vragen zal Smiling Faces het gastgezin gedurende het hele jaar ondersteunen. Smiling Faces stimuleert de au pair zoveel mogelijk te ondernemen zowel binnen als buiten uw gezin. De au pair ontvangt regelmatig een nieuwsbrief met leuke ideeën op het gebied van spelen met de kinderen, koken in het gastgezin, activiteiten voor au pairs etc. Op onze website staan bijvoorbeeld leuke recepten, met een beschrijving in het Engels/Spaans inclusief boodschappenlijst met Nederlandse vertaling. 

Onze werkwijze
Stap 1: Kennismakingsgesprek
Indien u geïnteresseerd bent om via Smiling Faces een au pair te vinden, kunt u contact met ons opnemen. Vervolgens kunnen wij conform de richtlijnen van de Nederlandse Au Pair Organisatie (NAPO) een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek bij u thuis. Dit gesprek is bedoeld als eerste stap naar bemiddeling en Smiling Faces zal in dit gesprek samen het “family application form“ bespreken en de kamer van de toekomstige au pair bekijken.
Stap 2: Een au pair selecteren en eerste kennismaking
Indien u na het kennismakingsgesprek daadwerkelijk besluit om een zoekopdracht te plaatsen, stelt Smiling Faces zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen twee weken, een of meerdere geschikte kandidaten voor. Files van au pairs worden via e-mail of per post gepresenteerd. Het gastgezin beslist in drie werkdagen of zij in contact wil komen met de au pairs. In overleg met Smiling Faces wordt een afspraak gemaakt voor een eerste contact tussen au pair en gastgezin. Voor het eerste contact, ontvangt de au pair informatie over het gastgezin. Hiervoor levert het gastgezin een family application form, dear au pair letter en de benodigde foto’s.
Stap 3: Aanvraag visum (verzoek om advies MVV) voor au pair buiten de EU.
Indien het gastgezin besluit de au pair uit te nodigen voor een verblijf in Nederland zal de match bevestigd worden d.m.v. een Placement Confirmation. De au pair heeft, afhankelijk van het land van herkomst een visum, nodig om Nederland in te reizen. De procedure voor een visum (verzoek tot advies MVV)  bij de IND (Immigratie en Naturalisatie Dienst) zal gestart worden. De procedure duurt tussen de 2 en 4 maanden.(van af het indienen van het verzoek tot de aankomst van de au pair in uw gezin). U ontvangt van Smiling Faces de benodigde documenten thuis. Het gastgezin ontvangt tips van Smiling Faces om het verzoek tot advies MVV in vullen en de benodigde bijlagen verzamelen. Indien gewenst kunt u gebruik maken van onze additionele service die zorgdraagt voor o.a. het invullen van de gehele MVV aanvraag, het onderhouden van contacten met de IND en de Nederlandse Ambassade ter plaatse. Au pairs uit landen binnen de EU kunnen Nederland zonder visum inreizen.
Stap 4: De au pair voorbereiden op haar komst naar Nederland
Voor haar komst naar Nederland zal de au pair van onze Smiling Faces agent in het land van herkomst een training krijgen op het gebied van huishouden, kinderverzorging, de Nederlandse taal en cultuur en de bijzonderheden in het gastgezin. De au pair zal via e-mail contact houden met het gastgezin gedurende de visumaanvraag.
Stap 5: Goedkeuring verzoek tot advies MVV en komst au pair naar NederlandNa goedkeuring van de IND voor de afgifte van het visum, dient het gastgezin zorg te dragen voor de resterende documenten benodigd voor de ambassade.
Dit geldt ook voor de au pair. Zodra alles compleet is en de au pair haar interview heeft gehad verstrekt de Nederlandse Ambassade aan de au pair het visum. Het gastgezin betaalt en regelt (evt. samen met de au pair) het vliegticket. Smiling Faces kan hierin altijd assisteren. Nadat de au pair haar visum heeft verkregen en de vliegreis is geboekt kan zij afreizen naar Nederland. Smiling Faces informeert het gastgezin hierover. Het gastgezin haalt de au pair van Schiphol en sluit voor de komst van de au pair een speciale "au pair verzekering" af.
Stap 6: Aankomst in Nederland en evaluatie
Smiling Faces zal in de eerste week na aankomst van de au pair contact opnemen om te informeren of alles voorspoedig is verlopen. Tevens wordt een afspraak gemaakt voor een telefonische evaluatie, drie tot vier weken na aankomst.

Smiling Faces
Nic. Zasstraat 43A
3033 TC Rotterdam
The Netherlands
E: info@smilingfaces.nl
T: +31 (0)10 4659797
I: www.smilingsfaces.nl
Chamber of Commerce 24396534

Geen opmerkingen:

Een reactie posten